De nieuwe iPhone 7 beschikt niet meer over een koptelefoonaansluiting zoals we die allemaal kende. De 3,5 mm jack aansluiting is weggehaald, en in plaats daarvan kan je bijvoorbeeld de Lightning aansluiting gebruiken. Maar wat nou als je je iPhone 7 wilt opladen én muziek wilt luisteren. Vier oplossingen voor het opladen van de iPhone 7 en tegelijkertijd muziek luisteren.

iPhone 7 opladen en muziek luisteren

Apple geeft een aantal redenen waarom ze de traditionele koptelefoonaansluiting verwijderd hebben. Zo bespaar je een hoop ruimte, ruimte die nu gevuld kan worden voor de verbeterde camera, stereo-speakers en de Taptic Engine voor de homeknop. Daarnaast werd het hierdoor mogelijk om de iPhone 7 beter waterbestendig te maken. Nu worden er voor de Lightning aansluiting ook oortjes meegeleverd, en ook een adapter voor je oude oortjes. Maar die kan je helaas niet meer gebruiken als je de Lightning aansluiting nodig hebt om de iPhone 7 op te laden. De oplossingen:

1: Gebruik de stereo-speakers

Tja, deze oplossing ligt eigenlijk wel voor de hand maar is toch wat anders. Op deze manier kan je namelijk geen gebruik maken van een koptelefoon. Maar vergeet niet dat het geluid dat uit de iPhone 7 komt, beter dan ooit is. Door de stereo-speakers kan het geluid ook nog eens een stuk harder. Bovendien zal je de iPhone vaak thuis opladen, en daar is het een stuk geschikter om de speakers te gebruiken dan buitenshuis. Toch met een koptelefoon genieten van de muziek? Lees dan de volgende tips.
stereo-speakers

2: AirPods

Met de aankondiging van de iPhone 7, presenteerde Apple onder anderen ook de AirPods. Dit zijn draadloze oortjes die je prima kan gebruiken als je de iPhone aan het opladen bent. Helaas zijn ze wel prijzig ($159), maar kan je natuurlijk ook gebruik maken van andere bluetooth-koptelefoons van andere makers.
apple-airpods

3: Lightning adapter

Misschien niet de mooiste oplossing, maar het werkt wel. Deze adapter gaat van 1 Lightning poort naar 2 Lightning poorten. Hierdoor kan je de iPhone 7 opladen én genieten van muziek via je koptelefoon. Wel is deze oplossing met 40 euro bij Belkin een stuk voordeliger dan de AirPods.
belkin-lightning-adapter

4: Lightning Dock

De laatste oplossing om nog gebruik te maken van een koptelefoon via de kabel én de iPhone op te laden, is door middel van de Apple Lightning Dock. Door de grote van deze dock, is het echter niet ideaal om dit mee te nemen. Deze oplossing werkt dus het beste als je de iPhone 7 gewoon ergens laat staan, en je zo de oortjes aansluit. Deze dock is verkrijgbaar in de Apple Store voor bijna 60 euro.
lightning-dock