De iPhone 6s is met een dikte van 7,1 millimeter natuurlijk al aardig dun, maar tegenwoordig lijkt het ook zo dat smartphones steeds dunner moeten worden. Het wordt tegenwoordig steeds meer millimeterwerk, maar Apple zal de iPhone 7 waarschijnlijk nog dunner maken dan dat het huidige vlaggenschip van Apple is. De Koreaanse website ETNews lijkt ook al te weten waarom.

Fan-out maakt iPhone 7 dunner

Apple zal volgens ETNews de iPhone 7 nog dunner kunnen maken, door gebruik te maken van een nieuwe fan-out technologie. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de iPhone, waardoor componenten daarop aangepast kunnen worden. Met de fan-out wordt het aantal inputpoorten op de iPhone 7 bepaald. Dat zijn poorten waar je iets aan vast kan koppelen. Betekent dus dat Apple door behulp van een nieuwe technologie de chips kleiner kan maken, maar wel evenveel poorten kan behouden. Hierdoor zal dus ruimte vrijkomen, waardoor de iPhone 7 weer wat dunner gemaakt kan worden.

Waar ook al langer over gesproken wordt, is het verwijderen van de 3,5 mm jack-aansluiting. Ook hierbij hoor je vaak dat Apple dit zou gaan doen om ruimte te besparen, om vervolgens de iPhone 7 dunner te maken. Hoewel het hier zal gaan om tiende millimeters, is dat toch een hoop verschil. Natuurlijk zou Apple deze extra ruimte ook voor andere doeleinde kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een grotere batterij. Waarschijnlijk zal iedereen daar blijer van worden, maar als we naar Apple kijken, dan kunnen we wel vermoeden dat ze deze ruimte vooral zullen gebruiken om de iPhone 7 dunner te maken.

iPhone 7 aankondiging

Nu Apple de iPhone SE aangekondigd heeft, zullen de geruchten rondom een Apple telefoon weer gefocust zijn op de iPhone 7 serie, dus inclusief de iPhone 7 Plus. Ondertussen beginnen we al een aardig beeld te krijgen van deze telefoon, al kan het natuurlijk ook zo zijn dat hier uiteindelijk niks van klopt. Maar wat we tot nu toe gehoord hebben, blijft zich vaker herhalen. Goed mogelijk dus dat er wel een kern van waarheid in zit.

De geruchten gaan voornamelijk in op de camera van de iPhone 7 Plus, en het design van beide telefoons. Zo zou het design namelijk erg veel weg hebben van de iPhone 6(s), maar zullen de antennestrepen aan de achterkant wel wat meer weggewerkt worden. Die zal je bij de iPhone 7 namelijk aan de boven- en onderkant kunnen vinden. Zoals al eerder vermeld, zal Apple ook wat willen doen met de 3,5 mm jack-aansluiting en werkt Apple aan een duallens camera voor de iPhone 7 Plus. In september van dit jaar zal Apple waarschijnlijk weer de nieuwe iPhones aan gaan kondigen.