Er zijn weer nieuwe vermeende tekeningen opgedoken van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Deze zouden de afmetingen van het toestel en enkele designkenmerken tonen. Zo zien we weer de Smart Connector en dual camera opstelling bij de iPhone 7 Plus terugkomen.

Tekeningen iPhone 7 (Plus)

De tekeningen lijken weer een aantal geruchten te bevestigen, omdat we die al wel vaker tegengekomen zijn. Bij de tekening van de iPhone 7 (hieronder) is niet heel erg veel te zien. Op de tekening zien we de afmetingen (138,3 x 67,1 x 7,2 mm) met een schermformaat van 4,7 inch. Als we dit vergelijken met de afmetingen van de iPhone 6s (138,3 x 67,1 x 7,1 mm) dan is de overeenkomst goed te zien. Opvallend is wel dat de 3,5 mm jack aansluiting afwezig lijkt te zijn, maar dat de iPhone 7 wel dikker is. Eerdere berichten hadden het nog over het dunner maken van de iPhone 7, door het verdwijnen van de 3,5 mm aansluiting. Verder zien we ook nog dat de antennestrepen inderdaad niet zo goed te zien zijn.

iphone-7-tekening-afmetingen

iPhone 7 afmetingen

iphone-7-plus-tekening-afmetingen

iPhone 7 Plus afmetingen

Bij de iPhone 7 Plus (hierboven) zien we wel wat meer veranderingen, ten opzichte van eerdere iPhones. Zo zien we weer dat de iPhone 7 Plus zal beschikken over een dual camera, en dat Smart Connector zijn intrede bij de iPhone gaat maken.

Wat we ook wel opvallend vinden, is dat er op de tekeningen van de iPhone 7 Plus geen lijntjes naast het scherm te zien zijn. Bij de tekening van de iPhone 7 zie je duidelijk waar het scherm stopt, bij de Plus variant zien we dat niet. Wellicht zal dit betekenen dat we een scherm dat groter dan 5,5 inch is kunnen verwachten, terwijl de afmeting van de telefoon wel gelijk blijft. Ook kan het natuurlijk een detail zijn die achterwege gelaten is.