Er wordt de laatste tijd regelmatig gesproken over een OLED-scherm voor de iPhone. Dit zou dan gaan voor de iPhone die in 2017 op de markt moet komen, dat zal de iPhone 7 dus nog niet zijn, maar wel de opvolger daarvan. De Korea Herald zou van een anonieme bron gehoord hebben, dat Samsung bijna 100 miljoen van deze OLED-schermen voor de iPhone in 2017 zal leveren.

5,5 inch OLED-scherm

Deze bronnen hebben het over een OLED-scherm voor de 5,5 inch iPhone, dus voor de iPhone Plus. Het kan zomaar zijn dat de ‘gewone’ iPhone in 2017 niet over een OLED-scherm zal beschikken. Zo behoudt de Plus versie nog dat ene extra over de kleinere iPhone. Over dat kleinere model wordt niks gezegd, dus wie weet kan het wel anders zijn.

Deze deal brengt wel goed geld voor Samsung. Volgens de bronnen zou Apple namelijk bijna 2,6 miljard dollar hiervoor betalen, oftewel zo’n 2,3 miljard euro. Andere toekomstige leveranciers voor een OLED-scherm¬†voor de iPhone¬†zijn LG en AU Optronics.

iPhone 7

Een OLED-scherm zullen we voor de iPhone 7 en 7 Plus nog niet hoeven te verwachten, aangezien die dit jaar al zal verschijnen. Deze redelijk grote verandering staat dus gepland voor de opvolger van de iPhone 7 Plus. Wel zal de iPhone 7 ook weer een interessant toestel kunnen worden. Zo zal die nog sneller worden, wordt het design weer wat anders en kunnen we misschien wel een dubbele camera voor de opkomende iPhone verwachten. In september zal het zo ver zijn. Dan zal Apple het podium betreden om de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan te kondigen.