Apple zou overwegen om de iPhone 7 kleur spacegray te vervangen voor de kleur donkerblauw. Hierdoor zal de iPhone 7 in de kleuren donkerblauw, zilver, goud en roségoud verkrijgbaar zijn. Dat zegt de Japanse site Macotakara te weten. Deze site heeft in het verleden wel eens vaker juiste voorspellingen gedaan, maar deze lijkt wel erg vreemd. Spacegray is namelijk de best verkopende kleur voor de iPhone 7.

iPhone 7 kleur donkerblauw

Apple heeft echter al wel een aantal varianten van de kleur spacegray uitgebracht. Wellicht dat de nieuwe kleur iets meer weg zou hebben van een blauwe tint van de kleur spacegray. Zoiets heeft Apple bijvoorbeeld ook gedaan met de horlogebandjes van de Apple Watch.

apple-watch-bandje-blauw

Mocht Macotakara iets in de trant van bovenstaande kleur bedoelen, dan klinkt het misschien nog wat geloofwaardiger. De Japanners hebben echter al een eigen schets gemaakt van hoe het eruit zou zien. Oordeel zelf maar:

iphone-7-blauw

Ze zien het dus echt gebeuren dat Apple voor een donkerblauwe kleur kiest, om de populaire kleur spacegray te vervangen. Wie weet dat er wel enige vorm van waarheid in ligt, maar dan denken we eerder dat Apple een blauw-grijze tint toevoegt aan het assortiment van kleuren.

Populaire kleur bij Apple

Om de kleur spacegray daadwerkelijk te laten vervangen door de donkerblauwe kleur, lijkt ons wat ver gaan. De kleur spacegray is bij de producten van Apple immers immens populair. In 2013 werd deze kleur geïntroduceerd, wat de iPhone uiteindelijk meer kleur gaf. Tot de iPhone 5 waren de kleuren namelijk gewoon zwart en wit.

Voor Apple zal het ook een vreemde zet zijn, aangezien spacegray bij de iPhone, iPod, iPad, Apple Watch en Macbook erg in trek is. Zoals eerder gezegd zal het natuurlijk wel zo kunnen zijn dat Apple een andere tint grijs gaat gebruiken, die wat meer in het blauwe spectrum ligt. Over een maandje of drie zullen we wel zien of dit gerucht serieus is, als Apple in september de nieuwe iPhone 7 aan zal kondigen.