Het is weer een nieuwe week, en dus ook weer de hoogste tijd voor een nieuw iPhone 7 gerucht. Dit keer weer vergezeld met een foto van een vermeende iPhone 7. Het zou hier namelijk gaan om een iPhone 7 dummy, die anoniem getipt is aan Macrumors. Het is natuurlijk lastig te zeggen of deze foto legitiem is, neem deze daarom ook gerust met een korreltje zout.

iPhone 7 op foto

Wat we op de foto zien, zou dus een zilveren uitvoering van de iPhone 7 kunnen zijn. Duidelijk is te zien dat het toestel wel wat weg heeft van een iPhone 6s, al zijn er wel zichtbare verschillen te zien.

iPhone-7-dummy

Zo zijn er op de foto geen antenne strepen te vinden, die bij de iPhone 6(s) (Plus) wel duidelijk zichtbaar waren. Eerder werd al gemeld dat deze strepen zouden verdwijnen, door ze naar de boven- en onderkant van de iPhone te verplaatsen. Voor menigeen zal dit wel als een pluspunt gezien worden, aangezien het er toch wel wat anders uitzag met die strepen zo over de achterkant.

Een ander verschil in vergelijking met de iPhone 6s, is dat deze iPhone 7 dummy geen duidelijke ring om de cameralens heeft. Waarom hiervoor gekozen is, is niet helemaal duidelijk. Al kan het te maken hebben met een nieuwe camera voor de iPhone 7. Aan de microfoon en de flitser lijkt niks veranderd te zijn.

Een derde verschil zal de eventuele afwezigheid van de 3,5 mm jack-aansluiting zijn. Op de foto is lastig te zien of die nou wel of niet aanwezig is, en ook daar is dus niet iets met veel zekerheid over te zeggen. Het was een van de eerste geruchten die rond ging over de iPhone 7, maar een week geleden werd nog wel gemeld dat de iPhone 7 gewoon die 3,5 mm jack-aansluiting heeft. Mocht het uiteindelijk toch zo zijn dat Apple besluit om de aansluiting weg te halen (om zo de iPhone 7 dunner te maken), dan kunnen we daarvoor een Lightning-aansluiting verwachten.

Op deze dummy is ook weer te zien dat de Smart Connector afwezig is. Over de Smart Connector zijn er nogal wat wisselende berichten, of deze wel of niet zal verschijnen op de iPhone 7. Momenteel is die wel te vinden op de iPad Pro, waar data doorheen gezonden kon worden. De berichten die melden dat de iPhone 7 wél over de Smart Connector zal beschikken, speculeren veelal over de mogelijkheid tot draadloos opladen.