Een van de meest hardnekkigste geruchten rondom de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus, is dat Apple besloten zou hebben om de 3,5 mm jack-aansluiting weg te halen. Hierdoor zou het mogelijk worden om de nieuwe iPhone weer wat dunner te maken. In plaats daarvan zou Apple een Lightning-aansluiting in de iPhone 7 plaatsen, waar je in de toekomst dan je koptelefoon of oortjes aan zou moeten sluiten. Een nieuw opgedoken foto doet echter weer anders denken.

iPhone 7 met koptelefoonaansluiting?

Op de foto (hieronder) zou de binnenkant van de iPhone 7 te zien zijn (aan de linkerkant). Deze wordt vergeleken met de iPhone 6s aan de rechterkant. Hier zou uit blijken dat Apple er nog kiest om de aansluiting te houden, zoals je aan het grijze blokje aan de linkerkant kan zien.

iphone-7-koptelefoonaansluiting

Wel is het zo dat deze foto anoniem getipt is, en geplaatst was op Weibo (een Chinese variant van Twitter). In hoeverre deze foto dan legitiem is, durven we niet te zeggen. Plaats daarom zelf ook altijd vraagtekens bij alles wat je leest over de iPhone 7, het hoeft niet allemaal juist te zijn.

Maar mocht Apple inderdaad besluiten om de 3,5 mm jack-aansluiting te behouden, dan is de vraag of de iPhone 7 nog dunner kan worden én of de iPhone 7 dan nu al waterdicht wordt. Dat waren namelijk wel de twee belangrijkste pijlers om te kiezen voor het verwijderen van de 3,5 mm jack-aansluiting. Wellicht dat Apple dit dan nog wil bewaren voor de iPhone in 2017, die weer geheel anders zou worden dan de iPhone 7.

Apple zal de enige zijn die uitsluiting hierover kan en zal geven. Dit duurt echter wel nog even. De verwachting is namelijk dat Apple ergens in september 2016 de iPhone 7 samen met de iPhone 7 Plus aan zal gaan kondigen. Tot dit tijd blijft het natuurlijk nog speculeren op de geruchten, die je op iPhone7.nl terug kan vinden!