Wie de iPhone 7 nog niet door middel van een pre-order gekocht heeft, kan vanaf morgen ook terecht in de Apple Stores. De iPhone 7 release vindt namelijk plaats op 16 september, om 08:00 bij verschillende Apple Stores in Nederland. De wachtrijen zullen waarschijnlijk minder lang zijn dan andere jaren, maar de voorraad blijft beperkt.

iPhone 7 kopen? Vroeg bij zijn!

Apple weet al langere tijd dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus voorraad te weinig zal zijn. Om die reden heeft Apple bijvoorbeeld ook bekend gemaakt dat het geen cijfers zal geven over de verkoop van de nieuwe iPhone in het eerste weekend. Dit zou namelijk een verkeerd beeld geven aan de investeerders.

Ook tijdens de iPhone 7 release zullen we nog last hebben van de te lage voorraad. Zo zal de iPhone 7 in de VS niet verkrijgbaar zijn in de nieuwe kleur gitzwart. Bij de pre-orders waren zelfs alle kleuren van de iPhone 7 Plus uitverkocht. Dat er een tekort is, moge dus duidelijk zijn. Maar dat betekent niet dat er niets te halen is voor je. Als je een iPhone wilt kopen, dan kan je daarvoor nog gewoon (op tijd!) naar de Apple Store in Amsterdam, Den Haag of Haarlem gaan.

Als de voorraad in de Apple Stores te laag voor je is, dan kan je altijd nog (online) retailers checken. Daar kan je vervolgens ook meteen een iPhone 7 abonnement bestellen, in plaats van het toestel los. Hoewel de kans groter is dat de voorraad bij de Apple Store beter is, kan het geen kwaad om bij de retailers te kijken. Dat kan immers makkelijk en snel via het internet.

Welke Apple Store moet ik hebben?

In drie Apple Stores in Nederland kan je terecht voor de nieuwe iPhone 7. Vanaf 08:00 gaan de deuren open bij onderstaande winkels:

  • Apple Amsterdam – Leidseplein 25
  • Apple Den Haag – Passage 39
  • Apple Haarlem – Grote Houtstraat 99

Sla je slag, en koop de iPhone als eerste. Online in de Apple Store bestellen lijkt vooralsnog geen zin te hebben. De wachttijd daar verschilt van 2 tot 3 weken voor de iPhone 7, waar je voor de iPhone 7 Plus wel tot 5 weken kan wachten.