De laatste tijd is het design van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus al weer veelvuldig in het nieuws geweest. Vandaag eens wat over wanneer de iPhone 7 verkrijgbaar is. Volgens @evleaks gaat dat in de week van 12 september gebeuren, en wel op vrijdag 16 september om precies te zijn. Dat is dan de officiƫle iPhone 7 release. De aankondiging zelf zal al wel wat eerder gebeuren.

iPhone 7

De afbeeldingen die we de laatste tijd voorbij zagen komen, zijn vooral afkomstig van (niet-werkende) dummy’s, en hoeven daarom nog niet per se een hoge betrouwbaarheidsfactor te hebben. Dit nieuws dat van @evleaks afkomstig is, kunnen we in ieder geval een stuk serieuzer nemen.

Opvallend is dat hij zich nog niet uitlaat over de naam van de nieuwe iPhone. Hij spreekt namelijk over de ‘iPhone 2016’, wat dus kan betekenen dat de naam anders kan worden dan we van Apple gewend zijn. Dit zal dan te maken hebben met het feit dat het toestel niet heel veel zal verschillen van die van de afgelopen twee jaar, op het gebied van design dan. De hardware wordt wel aan gewerkt, en lijkt weer uitstekend te gaan presteren.

Overigens hoeft een iPhone 7 release op 16 september nog niet te betekenen dat dit dan ook al in Nederland is. Deze datum zal waarschijnlijk gelden voor de eerste landen. Denk daarbij aan de VS, Duitsland, Frankrijk, Engeland etc. Nederland zal net als afgelopen jaren wel weer bij de tweede lichting horen.

Wanneer Apple de aankondiging gepland heeft staan, is nog onbekend. Omdat het toestel over twee maanden op de markt moet liggen, zal het ons niet verbazen dat Apple binnen nu en een maandje de kaartjes de deur uit doet voor een iPhone evenement.