De leveranciers van Apple zouden dit jaar eerder beginnen met de (massa)productie van de iPhone 7, om zo te zorgen dat deze in september klaar is. Dit zou nodig zijn omdat het design complexer wordt dan de afgelopen jaren het geval was. Aan de buitenkant zal je het complexe design niet zo erg opmerken, het zit vooral aan de binnenkant. Het complexere design zou samen kunnen hangen met het eventueel waterdicht zijn van de nieuwe iPhone.

Productieschema iPhone 7

DigiTimes zou een productieschema in handen gekregen hebben, waaruit blijkt dat de fabrikanten (Foxconn, Pegatron en Wistron) al druk bezig zijn met de voorbereiding voor de productie van de iPhone 7. Helaas zal dit niet betekenen dat je de iPhone 7 al eerder kan kopen. Een iPhone 7 kopen zal ‘gewoon’ pas weer in september van dit jaar kunnen. De afgelopen jaren zag we dat de iPhone tussen 21 en 25 september op de markt verscheen. Dat zal dit jaar naar verwachting niet anders zijn.

iphone-7-three-variants

Als we naar een ander schema kijken, dan zien we tussen de vele Aziatische tekens de namen iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 7 Pro en iPhone 7 Plus premium verschijnen. Vooral die laatste twee zijn interessant. De naam iPhone 7 Pro is al langer rondgegaan, maar van een iPhone 7 Plus premium hebben we nog niet eerder gehoord. Zou Apple van plan zijn om weer een nieuwe telefoon aan de serie toe te voegen in de vorm van een Pro en/of premium variant?

iPhone fabrikanten

De iPhone 7 (met een 4,7 inch scherm) wordt volgens DigiTimes over Foxconn en Pegatron verdeeld. De 5,5 inch iPhone 7 Plus (of Pro?) zou worden geproduceerd door Foxconn en Wistron, waar vooral die laatste een opvallende naam is. Wistron kwam namelijk voor het laatst bij Apple in actie voor de iPhone 5c, toch al drie jaar geleden. Apple lijkt te kiezen voor meer producenten om zo de risico’s te verkleinen. Zo zou Apple ook voor de verschillende onderdelen uit meerdere leveranciers gekozen hebben.