We lijken weer steeds meer te weten over de nieuwe iPhones die in september van dit jaar zullen verschijnen. Op een afbeelding die op het Chinese Weibo is gepubliceerd, zouden we de dual camera module van de iPhone 7 Plus kunnen zien, en wordt duidelijk in welke varianten het opslagruimte komt.

Apple blijft bij 16 GB

Op de afbeelding is er naast de camera module, ook het geheugen te zien, die wellicht afkomstig zal zijn van de iPhone 7 Plus. Te zien is dat er drie uitvoeringen zijn, 16 GB, 64 GB en 256 GB. Het zou dus kunnen zijn dat Apple helaas bij het instapmodel op 16 GB blijft. Wel zal de grootste variant uitgebreid worden van 128 GB naar 256 GB.

iphone7plusopslag

We gaan ervan uit dat dit voor de iPhone 7 Plus geldt (gezien de dualcamera ernaast), en dat dit bij de iPhone 7 dus anders kan zijn. Wel is te verwachten dat de iPhone 7 dan ook begint bij 16 GB. Of die ook doorloopt tot 256 GB, of toch al stopt bij 128 GB, moet nog blijken.

Wat verder te verwachten?

Wat kunnen we nog meer van de nieuwe iPhones verwachten? Van Apple wordt verwacht dat ze het design van de iPhone 7 niet heel erg zullen veranderen. Deze zou vrijwel gelijk blijven aan die van de iPhone 6/6s (Plus). Op de achterkant zullen de antennestrepen wel beter verborgen worden. Bovendien is het mogelijk dat de 3,5 mm jack aansluiting verwijderd.

Wat betreft de specificaties kunnen we uitgaan van een A10 chip, 2 GB RAM voor de iPhone 7 en 3 GB RAM voor de iPhone 7 Plus. De camera van de iPhone 7 zal weer een 12 megapixel variant zijn, waar de 7 Plus het dus met een dualcamera zal gaan doen.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden beide in september 2016 verwacht, waar de release in Nederland iets later plaats zal vinden. Tegen die tijd zal het ook mogelijk zijn om een iPhone 7 abonnement te bestellen of om een iPhone 7 Plus te kopen.

(via)