De geruchten rondom de iPhone 7 en iPhone 7 Plus beginnen ondertussen toch wel serieuze vormen aan te nemen, al is het niet zo erg als we gewend zijn van een nieuwe iPhone. Kan natuurlijk goed te maken hebben met het feit dat de iPhone 7 niet heel erg veel zal verschillen van de iPhone 6s. Dit wordt al een hele lange tijd geroepen, en nu besluit the Wall Street Journal deze geruchten nog maar eens te bevestigen.

Volgens de WSJ zal de iPhone 7 veel op de iPhone 6s lijken, alleen dan zonder een koptelefoon aansluiting. Ook wordt gemeld dat de iPhone 7 wat dunner en meer waterdicht wordt dan de eerdere modellen. Of het toestel ook echt waterdicht wordt, moet nog maar blijken. Het verdwijnen van de koptelefoon aansluiting heeft ook te maken met het meer waterdicht maken van de iPhone 7, waardoor Apple dat misschien ook al aan de functie-lijst van de iPhone 7 toe kan voegen.

Drastische veranderingen in 2017

In 2017 zal de iPhone 10 jaar bestaan. Veel mensen zien dit als de ideale gelegenheid om een totaal nieuwe iPhone te introduceren. Van Apple wordt daarom ook wel verwacht dat ze de iPhone van 2017 van de grote veranderingen gaan voorzien, die je normaal ziet bij een nieuw nummer van de iPhone. Daarom kan het ook zomaar zijn dat Apple de iPhone 7s overslaat, en meteen doorgaat naar de iPhone 8.

Voor de iPhone in 2017 zou Apple onder meer een OLED scherm overwegen (zoals we ook bij de Apple Watch zien) en een Touch ID sensor die in het scherm is geïmplementeerd, waardoor afscheid kan worden genomen van de home button. Ook zouden er verder aan het design nog wel wat veranderingen kunnen komen.

iPhone 7 overzicht

Maar wat kunnen we nog verder van de iPhone 7 verwachten? Wat betreft het design zullen de antenne strepen aan de achterkant meer uit zich verdwijnen. Ook zou een nieuwe kleur voor de iPhone 7 nog mogelijk zijn. Verder zal de iPhone 7 Plus waarschijnlijk ook een dualcamera krijgen, en zal de camera van de iPhone 7 ook veranderingen doorgevoerd krijgen. Daarnaast is het ook nog goed mogelijk dat de opslagruimte van minimaal 16 naar 32 GB gaat. Ook zal de (co)processor weer een update krijgen.

Apple zal de iPhone 7 naar verwachting weer in september aan gaan kondigen. Hier zal naast dit 4,7 inch model ook een 5,5 inch iPhone 7 Plus gepresenteerd worden. Wat later zal je een iPhone 7 kunnen kopen, met of zonder iPhone 7 abonnement.

(via)