De batterij van de iPhone 7 lijkt wat groter te worden dan die van de iPhone 6s. Eerder doken er al foto’s op van de vermeende batterij van de iPhone 7, maar konden we nog niks zeggen over de capaciteit in mAh van de batterij. Op het Chinese Weibo zouden meer details hierover bekend gemaakt zijn. Hieruit zou blijken dat Apple de iPhone 7 een capaciteit van 1735 mAh zal geven, en de iPhone 7 Plus een capaciteit van 2810 mAh.

Groter dan de iPhone 6s

Mocht het inderdaad zo zijn dat de batterijcapaciteit van de iPhone 7 1735 mAh bedraagt, dan is dat in ieder geval meer dan de iPhone 6s. De iPhone 6s deed het namelijk met 1715 mAh. Ook de iPhone 7 Plus zou er op vooruit gaan, van 2750 mAh naar 2810 mAh. Hoewel het aantal mAh voor beide telefoons dus wel toeneemt ten opzichte van de 6s, is het nog steeds minder dan de 6-series. Die hadden respectievelijk een accu van 1810 mAh en 2915 mAh.

Hoewel de daadwerkelijke accuduur niet direct aan het aantal mAh gehangen kan worden, is het wel een redelijk maatstaf die je kan gebruiken. Omdat de toename van de iPhone 6s naar de iPhone 7 zo gering lijkt, hoeven we niet echt een verandering in de accuduur te zien. Nu is het ook zo dat Apple de laatste jaren de accuduur altijd wel ongeveer gelijk laat tussen de modellen.

Toch zou de iPhone 7 wel wat anders kunnen zijn als we naar iets meer dan de batterij kijken, maar wel in die hoek blijven. Apple zou namelijk overwegen om de Smart Connector in de iPhone 7 te plaatsen. Hierdoor zal het mogelijk zijn om de iPhone 7 draadloos op te laden. Waar de Smart Connector voorheen eigenlijk enkel diende als aansluiting tussen het apparaat en de accessoire, lijkt het nu dus ook een andere functie te kunnen gaan vervullen bij de iPhone 7.