Na de iPhone 7 presentatie van afgelopen week, was nog niet helemaal bekend wat de batterijcapaciteit van de iPhone 7 was. Voor vele zal dit er waarschijnlijk ook niet toedoen, net als Apple zelf. Tijdens de presentatie maakte Apple bekend dat de batterij van de iPhone 7 tot wel twee uur langer meegaat dan de iPhone 6s. Dit kan natuurlijk door de energiezuiniger processor komen, maar de batterijcapaciteit speelt natuurlijk ook een grote rol.

battery-h1

iPhone 7 batterij

Waar de iPhone 6s over een batterijcapaciteit beschikt van 1715 mAh, doet Apple er bij de iPhone 7 een flinke stap bovenop: 1960 mAh. Dit zal toch wel die extra uurtjes batterij van de iPhone 7 verklaren.

Deze specificaties van het toestel verschenen online bij de Chinese TENAA. Verder worden daar vooral dingen genoemd die wel dan al wel wisten van de nieuwe telefoon. Naast de batterij van de iPhone 7, is ook de iPhone 7 op de site van TENAA verschenen. Zie hieronder.

iphone-7-batterij

iPhone 7 Plus batterij

De iPhone 7 Plus is ook gekeurd door de TENAA, en ook te vinden op de site. Daar zien we een batterij van 2900 mAh, wat ook een stuk groter is dan de 2750 mAh batterij in de iPhone 6s Plus. Ook hier zal het verschil in uren dat je de telefoon kan gebruiken voortkomen uit voornamelijk de batterij. Niet dat dat er al te veel toedoet, hij gaat in ieder geval langer mee dan zijn voorganger!

iphone-7-plus-batterij

(bron1, bron2)