Enkele dagen geleden verscheen het gerucht dat Apple bij de iPhone 7 de kleur spacegray wou vervangen door donkerblauw. Designer Martin Hajek, ook wel bekend van deze iPhone 7 design concepten die laatst gepubliceerd zijn, heeft direct nieuwe concepten gemaakt. Zou een donkerblauwe iPhone 7 er zo uit komen te zien?

iphone-7-donkerblauw

iPhone 7 in donkerblauw

Of Apple ook daadwerkelijk de kleur spacegray zal vervangen door donkerblauw, is nog maar de vraag. We betwijfelen of Apple dat zal doen, aangezien spacegray een van de populairste Apple kleuren is. Wel is het natuurlijk mogelijk dat Apple deze kleur toe zal voegen aan het assortiment. Of de kleur spacegray krijgt een wat blauwere tint. Wel vaker verandert de grijze kleur van de iPhone en andere Apple producten. Zie bijvoorbeeld die van de nieuwe Macbook.

De concepten laten wel zien dat de kleur heel erg afhangt van de belichting op het toestel. Zo ziet onderstaande afbeelding er wat anders uit dan die hierboven wordt weergegeven. In dat opzicht is het natuurlijk ook goed mogelijk dat de oorspronkelijke bron van dit gerucht het wat anders zag door het lichtinval. Aan de andere kant blijft het natuurlijk ook een gerucht.

iphone-7-donkerblauw2

iPhone 7 design

Zoals ook al aan de concepten te zien is, zal Apple naar verwachting het design van de iPhone 7 niet heel erg veranderen. De grootste uiterlijke veranderingen zullen zich limiteren tot het verdwijnen van de 3,5 mm jack-aansluiting, het verplaatsen van de antennestrepen naar de boven- en onderkant en de dualcamera opstellen bij de iPhone 7 Plus.

iphone-7-plus-donkerblauw

Martin heeft bij het design van zijn donkerblauwe iPhone 7 concepten de antennestrepen ook een mooie blauwe tint meegegeven. Hierdoor vallen deze nog minder op. Wat vinden jullie van deze concepten?