De laatste tijd is er weer veel te lezen over de iPhone. Dit zal waarschijnlijk zijn omdat Apple aanstaande maandag een nieuwe telefoon aan zal kondigen, de iPhone SE. Dit is een 4 inch iPhone, die erg veel zal lijken op de iPhone 5s, maar met betere specificaties. Denk bijvoorbeeld aan de processor en 12 megapixel camera van de iPhone 6s. Toch hebben we ook wel wat nieuws over de iPhone 7. De laatste dagen zagen we al een aantal dingen van de iPhone 7 voorbij komen, deze keer gaat het om de batterij van de iPhone 7 waar een foto van gemaakt zou zijn.

iPhone 7 batterij

Op de foto’s kan je zien dat de batterij een capaciteit heeft van 7,04 Wattuur. Direct om te rekenen naar de mAh waar een batterij vaak in uitgedrukt wordt, is wat lastiger. Maar we kunnen hem wel goed vergelijken met de batterij van de iPhone 6 en iPhone 6s. Zo had de iPhone 6s een capaciteit van 6,61 Wattuur, en deed de iPhone 6 het met 7,01 Wattuur. Wat dat betreft zouden we een grotere batterij kunnen verwachten. Ook kunnen we er van uitgaan dat die dan weer wat langer mee zal gaan. De processor (de A10) zal ongetwijfeld ook weer efficiënter worden, waardoor er minder batterijduur nodig is bij elke activiteit.

iphone-7-batterij

iphone-7-batterij2

In hoeverre deze foto’s legitiem zijn, zal nog moeten blijken. Neem dit bericht in ieder geval met een korreltje zout. Het zal ook nog wel een tijdje duren voordat er iets bevestigd kan/zal worden. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hoeven we pas in september 2016 te verwachten. Hier kunnen we dan een dunnere behuizing verwachten (door het weghalen van de koptelefoonaansluiting), een A10 processor, Smart Connector en een duallens camera voor de iPhone 7 Plus.