Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op 7 september aangekondigd. Na maandenlang speculeren over de nieuwe telefoons, werden ze eindelijk onthuld door Apple. In dit artikel laten we je zien wat je ongeveer van de nieuwe iPhones kan verwachten. Op de toestel specifieke pagina’s kan je meer over de toestellen lezen.

iPhone 7 veranderingen

Aan het uiterlijk is zoals verwacht niet al te veel veranderd. De iPhone 7 (en 7 Plus) verschilt echter wel op een aantal punten van onder meer de iPhone 6s. Zo zijn de antennestrepen aan de achterkant beter verborgen, is de koptelefoonaansluiting verdwenen en is de iPhone 7 verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: Jet Black en ‘gewoon’ zwart.

Wat betreft de dingen onder de motorkap, is wel het een en het ander veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de verbeterde camera, de 7 megapixel selfiecamera, de snellere processor, betere batterijduur, iOS 10, stereospeakers en een waterdicht design (IP67).

Draadloze oortjes: AirPods

Standaard levert Apple altijd oortjes bij de iPhone mee. Dit zijn de EarPods. Ook dit jaar zal Apple weer EarPods meeleveren bij de iPhone 7. Omdat de koptelefoonaansluiting echter verdwenen is, gaat de aansluiting via de Lightning aansluiting. De EarPods van de iPhone 7 hebben daarvoor de juiste aansluiting, andere koptelefoons kan je aansluiten met de daarvoor bedoelde adapter.

iphone-7-geluid-airpod-bellen

Naast de nieuwe EarPods heeft Apple ook een andere manier gevonden om geen gebruik te hoeven maken van de koptelefoonaansluiting: de AirPods. Deze dingen zijn in feite draadloze oortjes. Op een accu gaan ze ongeveer vijf uur mee, waarna ze makkelijk opgeladen kunnen worden in de meegeleverde opbergdoos.

iPhone 7 Plus dubbele camera

Zoals ook al vaak te lezen was in de geruchten, krijgt de iPhone 7 Plus een dubbele camera. Hierdoor zal onder meer de kwaliteit van de foto’s verbeteren, maar kan je bijvoorbeeld ook na afloop nog scherpstellen. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid tot optische zoom (2 maal) en ook nog tien maal software zoom.

Ook komen er een paar functies mee, waaronder de Bokeh functie. Deze zal echter pas wat later naar de iPhone 7 Plus komen dmv een software update.

Wanneer verkrijgbaar in Nederland?

Vanaf 9 september beginnen de pre-orders, je dient daarvoor om 9:01 klaar te zitten. De iPhone 7 release in Nederland zal een week later plaats vinden, op 16 september. De prijzen voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn als volgt:

iPhone 7 prijzen

  • iPhone 7 32GB: 769 euro
  • iPhone 7 128GB: 879 euro
  • iPhone 7 256GB: 989 euro

iPhone 7 Plus prijzen

  • iPhone 7 Plus 32GB: 909 euro
  • iPhone 7 Plus 128GB: 1019 euro
  • iPhone 7 Plus 256GB: 1129 euro