iPhone 7 kopen? Het is sinds 9 september mogelijk om een iPhone 7 te kopen. Apple introduceerde de iPhone 7 op 7 september, en is daarna al vrij snel te koop. Op deze pagina zal je informatie vinden over het kopen van een iPhone 7, als ook algemene informatie over de iPhone 7.

De iPhone 7 wordt de opvolger van de iPhone 6s, en is weer op een aantal punten verbeterd. Naast de iPhone 7, heeft Apple ook de iPhone 7 Plus aangekondigd. De twee toestellen hebben veel van elkaar weg, alleen is de Plus wat groter. Die beschikt over een 5,5 inch scherm, waar de iPhone 7 het moet doen met een 4,7 inch scherm. Daarnaast heeft de 7 Plus een dualcamera opstelling, maar is ook ruim 100 euro duurder. Bij het kopen van de iPhone 7, heb je dus de keuze uit het normale model, en het ‘phablet’ model.

iPhone 7 overzicht

Wil je een iPhone 7 kopen? Dan kan je de volgende dingen van je iPhone 7 verwachten:

  • Specificaties: iOS 10, A10 Fusion processor, M10 coprocessor, betere 12 megapixel camera.
  • Waterbestendig (IP67) met stereo-speakers.
  • iPhone 7 in de kleuren zwart, gitzwart (‘Jet Black’), grijs, goud en roségoud.
  • Opslagruimte 32/128/256 GB.
  • iPhone 7 prijs vanaf 769 euro.
  • Release op 16 september

Apple heeft besloten om het oude design van de voorganger van de iPhone 7 vast te houden, en dat design enkel wat te verbeteren. Zo zijn de antennestrepen aan de achterkant beter verborgen, is de cameralens wat groter en is de koptelefoonaansluiting toch echt verdwenen.

Door het verwijderen van de koptelefoonaansluiting is er echter wel veel meer ruimte ontstaan in de behuizing van de iPhone 7, wat ook de bedoeling was. Zo is er ruimte ontstaan voor de nieuwe Taptic Engine voor de homeknop, kon de camera sterk verbeterd worden, werd het toestel beter waterbestendig én is er ruimte voor stereo-speakers. Dit alles, en dan toch nog de iPhone 7 dun houden. Betekent overigens niet dat je geen muziek meer kan luisteren met een koptelefoon. Daarvoor kan je nu de Lightning aansluiting gebruiken. Die in combinatie met de speciale EarPods daarvoor, of de adapter die beiden meegeleverd worden als je een iPhone 7 koopt, of zelfs de AirPods of andere Bluetooth koptelefoons.

iphone-7-waterdicht

Met deze geweldige specificaties komt helaas ook een prijs. De iPhone 7 kan je kopen vanaf 769 euro. Voor dit bedrag krijg je de iPhone 7 met 32 GB opslag. Dit is in ieder geval wel het dubbele dan dat je vorig jaar voor een iPhone 6s kreeg. De prijs kan verder oplopen als je kiest voor meer geheugen. Zo kost het 128 GB model 879 euro en betaal je voor het 256 GB model 989 euro. De prijzen bij het kopen van een iPhone 7 Plus liggen nog ruim 100 euro hoger. Wat dat betreft kan je ook kiezen voor een abonnement met de iPhone 7. Zo hoef je niet alles in 1x te betalen.

iPhone 7 kopen

Als je een iPhone 7 gaat kopen, dan zal je voor een aantal keuzes staan. Zo is er de vraag of je voor een iPhone 7 abonnement gaat, of dat een iPhone 7 als los toestel beter geschikt is. Daarnaast zijn er nog de modellen waarin de iPhone 7 beschikbaar wordt. Deze verschillen op het gebied van opslaggeheugen én kleur. Welk model je kiest, zal ook de prijs bepalen bij het kopen van de iPhone 7. Het instapmodel (32 GB) zal een prijskaartje hebben van 769 euro. Mocht je een iPhone 7 willen kopen met meer geheugen, dan kan je kiezen voor 128 GB of 256 GB, met een meerprijs van respectievelijk 110 en 220 euro. Dit zijn de kosten voor een iPhone 7 los, ten tijden van de release. Dit komt overigens overeen met de prijzen van afgelopen jaren.

iPhone 7 kopen tips

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn de iPhones altijd erg in trek. Bij de release zijn ze daarom ook bijna standaard uitverkocht. Wil je als eerste de iPhone 7 in huis hebben, dan doe je er goed aan om de iPhone al bij de pre-order te bestellen. Dit jaar hoef je voor het eerst niet naar Duitsland toe als je als eerste de iPhone wilt hebben. Nederland (en België) zitten namelijk bij de eerste groep landen die de iPhone 7 en iPhone 7 Plus krijgen. Je kan natuurlijk wel er voor kiezen om te overnachten bij een Apple Store in de buurt voor de release ;).

Ook kan je de iPhone 7 kopen via de online winkel van Apple, of een van de aanbieders. Wil je wel graag de iPhone 7 kopen, maar wil je niet zo veel geld in één keer uitgeven, kijk dan eens naar een iPhone 7 abonnement. Bij zo’n abonnement betaal je de kosten van de telefoon over de periode van het abonnement, waardoor je maandelijks wat betaalt in plaats van in één keer.