De iPhone 7 Plus is de grotere versie van de iPhone 7, en zal de opvolger zijn van de iPhone 6s Plus. De iPhone 7 Plus heeft veel weg van een grote versie van de iPhone 7. Klopt natuurlijk wel, maar de iPhone 7 Plus verschilt ook op één groot onderdeel: de camera. De iPhone 7 Plus heeft van Apple namelijk een dual-camera gekregen.

In de eerste jaren dat Apple de iPhone uitbracht, was dit er altijd maximaal één per jaar. In 2013 werd het met de iPhone 5s en iPhone 5c al wat anders gedaan, en in 2014 deed Apple er nog een schepje bovenop. Naast het vlaggenschip, de iPhone 6, kwam er toen namelijk ook een grotere versie van het vlaggenschip, de Plus. Dat toestel had een 5,5 inch scherm, vergeleken met het 4,7 inch scherm van de iPhone 6. Ook in 2016 is er weer een Plus versie, de iPhone 7 Plus. Net als voorgaande jaren beschikt de iPhone 7 Plus over een 5,5 inch scherm, tegen 4,7 inch voor de iPhone 7.

iPhone 7 Plus overzicht

Volgens Apple komt de iPhone van 2016 met tien verbeterpunten. Daartoe behoren natuurlijk onder andere de specificaties. Hieronder alles wat je over de iPhone 7 Plus moet weten in het kort.

  • A10 Fusion processor, M10 coprocessor, 12 megapixel camera met een duallens
  • 32/128/256 GB opslag, 3 GB RAM
  • iPhone 7 Plus kleuren: zwart, gitzwart, zilver, goud en roségoud
  • iPhone 7 Plus prijs begint bij 909 euro
  • Nederlandse iPhone 7 Plus release op 16 september 2016

iphone-7-plus-zilver

 

iPhone 7 Plus design

Het design van de iPhone 7 Plus is weinig veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Er zijn wel een aantal dingen veranderd die je kunnen opvallen. Zo is de camera bij de iPhone 7 Plus helemaal anders (straks meer daarover), zijn de antennestrepen beter verborgen en is de koptelefoonaansluiting verdwenen. Daarnaast is de iPhone 7 Plus in twee nieuwe kleuren te koop zwart en gitzwart (‘Jet Black’). Die laatste kleur kan je pas kopen vanaf 128 GB opslag geheugen.

Daarnaast is het design voor het eerst nu ook officieel waterdicht. Met een IP67 certificering zou je een half uur onder water kunnen tot een diepte van 1 meter. Toch valt waterschade nog niet onder de garantie, en is het dus ook niet aan te raden om er mee te gaan duiken of zwemmen. Wel zal je hem in de regen, of onder de douche als dat je ding is, kunnen gebruiken. Iets anders aan het design is ook de homeknop. Die kan je nu niet meer indrukken, maar je krijgt een trilling als je erop drukt. Iets wat we al kennen van de Apple Watch en de Macbook.

iPhone 7 Plus prijs en release

Voor de iPhone 7 Plus dien je wel wat dieper in de buidel te tasten. Hij is te koop vanaf 909 euro. Daarmee krijg je het model met 32 GB opslagruimte. Mocht je meer ruimte nodig hebben, dan kan je het iPhone 7 Plus model met 128 of 256 GB kopen.Daar betaal je per upgrade wel 110 euro extra voor. De prijzen voor de iPhone 7 Plus (los) zijn daardoor als volgt:

iPhone 7 Plus 32GB: 909 euro
iPhone 7 Plus 128GB: 1019 euro
iPhone 7 Plus 256GB: 1129 euro

iphone-7-plus-scherm

De release van de iPhone 7 Plus vindt in Nederland (en België) plaats op 16 september 2016. Nederland hoort daarbij tot de eerste groep landen die de iPhone 7 Plus beschikbaar krijgen. Het is voor het eerst dat dat zo is. Je hoeft dus niet speciaal meer naar Duitsland toe, als je graag de nieuwste iPhone zo snel mogelijk wilt hebben.

A10 Fusion processor: krachtpatser

Mooi van buiten, krachtig van binnen. Dat kenmerkt de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De nieuwe, 64-bit quad core A10 Fusion processor zorgt voor de rekenkracht van de toestellen. Deze processor werkt efficiënter dan ooit, wat gunstig is voor de batterijduur (+1 uur ten opzichte van zijn voorganger). De vier kernen van de processor zijn opgedeeld in tweeën. Twee kernen doen de intensieve taken, de andere twee nemen de makkelijkere dingen op zich, en verbruiken daarbij vijf keer minder energie.

Niet alleen in cijfers zal het verschil aanwezig moeten zijn tussen de A10 Fusion en de A9 processor. De A10 Fusion is tot 40% krachtiger en biedt tot 50% snellere grafische performance. Met zulke cijfers zou je zelfs in het alledaagse leven de verschillen tussen de iPhone 6s (Plus) en de iPhone 7 (Plus) merken!

iPhone 7 Plus dual camera

Dé feature van de iPhone 7 Plus zal de camera zijn. Dit zal ook de voornaamste reden zijn voor mensen om de iPhone 7 Plus te kopen. Waar de iPhone 7 enkel over een 12 megapixel camera beschikt, heeft de iPhone 7 Plus diezelfde camera + een lens extra.

Met die extra lens is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van 2x optische zoom. Dat is inzoomen zonder een verlies van resolutie. Bovendien kan je nadat je een foto gemaakt hebt, de focus nog veranderen. Daarnaast komt er ook nog een Bokeh-functie naar de iPhone 7 Plus toe, maar dat zal later dit jaar zijn door middel van een software update.

iphone7plus-camera

Naast de camera aan de achterkant, is ook de camera aan de voorkant verbeterd. Daar schiet je nu foto’s mee met een 7 megapixel camera, in plaats van de 5 megapixel camera op zijn voorganger.

iPhone 7 Plus abonnement

Helaas kost de iPhone 7 Plus wel een hoop geld om in 1x te betalen. Als je dit niet allemaal in een keer wilt betalen, dan kan je kiezen voor een iPhone 7 Plus abonnement. Hierbij krijg je een iPhone 7 Plus en data/sms’jes/belminuten. Met zo’n abonnement betaal je de kosten van de iPhone 7 Plus over een periode van één of twee jaar, met een eventuele bijbetaling in het begin. Hierdoor zal je niet meteen alles in een keer hoeven te betalen. Wil je toch wel een iPhone 7 Plus kopen, zonder daar nog maandelijkse kosten aan te hebben. Dan kan je een iPhone 7 Plus los kopen, met daarnaast bijvoorbeeld een sim only.